Mainos
Mainos

Varusmiehiä rokotetaan flunssaa vastaan

Porin Prikaati hyökkää flunssavihollista vastaan rokotuksin.

Varusmiehiä

Porin Prikaati Säkylässä tarjoaa tammikuun 2002 saapumiserän alokkaille vapaaehtoisen ja maksuttoman influenssarokotuksen, jolla yritetään häätää varuskunnan jokatalvinen kiusallinen vihollinen.

Mahdollisuutta rokotukseen ennen palvelukseen astumista kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. Syy taisteluun flunssaa vastaan on selvä: vuosittain Porin Prikaatissa sadat varusmiehet sairastuvat influenssaan ja sen jälkitauteihin. Se heikentää vastustuskykyä muitakin tartuntatauteja vastaan.

Etenkin armeijan ensiviikot ovat sairastumiselle altista aikaa: monen nenä alkaa tuhista heti palvelukseen astumisen jälkeen, kun muutama päivä on vietetty isossa joukossa. Influenssan alkaessa riehua on Säkylän varuskuntasairaalan aamuvastaanotolla pahimmillaan köhinyt lähes 500 varusmiestä.

Sairastuminen voi pitää varusmiehiä poissa palveluksesta pahimmillaan viikkoja, joten pitkä sairaslista vaikeuttaa kiivasrytmistä koulutusta. Prikaatin päällikkölääkärin, lääkintäeversti Markku Toivosen mukaan Satakunnasta tuleville asevelvollisille on lähetetty kirje, jossa kerrotaan rokotusmahdollisuudesta.

Porin Prikaatin sairaanhoitajat rokottavat tulevia alokkaita Sotilastoimistossa Porin Eteläkauppatorin tiloissa perjantaina ja lauantaina. Säkylän varuskuntasairaalassa rokotus on mahdollisuus saada marraskuun kahden viimeisen viikon aikana. Varsinais-Suomesta Säkylään määrättyjen asevelvollisten rokotusajankohdista tiedotetaan myöhemmin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme