Mainos
Mainos

Varusmiehille neuvotaan kirveen käyttöä

Puolustusvoimat haluaa parantaa varusmiesten teräaseiden käytön turvallisuutta. Teräaseiden turvallisen käytön puolesta kampanjoidaan varuskunnissa kevään aikana. Vuosittain varusmiehille sattuu kymmenkunta teräaseiden käytöstä aiheutuvaa vakavaa onnettomuutta. Pikkunaarmuja sattuu huomattavasti enemmän.

-Vanhoina aikoina ihmisillä oli enemmän maastotaitoja kuin nykyisin. Nyt kaikilla varusmiehillä ei ole palvelukseen tullessaan kokemusta kirveen tai puukon käytöstä. Vaikka kokemattomuutta on aiempaa enemmän, onnettomuudet eivät ole lisääntyneet, sanoo kapteeni Markku Mansikka Pääesikunnan tiedotusosastolta.

Oma puukko mukana leireillä

Mansikka korostaa, etteivät teräaseiden käytöstä aiheutuneet vammat ole suuri ongelma varuskunnissa. Teräaseita saa käyttää ainoastaan maasto-oloissa. Leireillä tapahtuu myös suurin osa onnettomuuksista.

-Puolustusvoimat ei jaa puukkoja varusmiehille varusteeksi. Oma puukko sallitaan kuitenkin henkilökohtaisen leirivarustuksen lisänä, Mansikka sanoo. Leirioloissa joukon varustukseen kuuluu kirveitä, vesureita ja sahoja, joiden käytössä kouluttajat neuvovat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot