Mainos
Mainos

Varusmiesliitto haluaa monipuolisempaa liikuntaa

Varusmiesliitto vaatii, että varusmiesten vapaa-ajalla tapahtuvan liikunnan harrastamismahdollisuuksia on kehitettävä. Järjestön mielestä varusmiehiä varten rakennettujen suorituspaikkojen tulee olla heidän rajoittamattomassa käytössä heti vapaa-ajan alkamisen jälkeen. Käyttöoikeuden tulisi olla ensisijainen suhteessa siviileihin ja kantahenkilökuntaan.

Varusmiesliitto on myös huolestunut siitä, että varusmiespalvelusta suorittavien miesten ja naisten fyysinen kunnon taso on laskenut. Liitto pitää julkisuudessa esitettyjen tilastojen valossa välttämättömänä, että perusliikunnan osuutta kaikessa koulutuksessa kasvatetaan.

-Puolustusvoimien tavoiteohjelman mukaan liikunnan osuuden tulisi kasvaa palvelusajan loppua kohden. Kuitenkin tilanne monissa varuskunnissa on tällä hetkellä täysin päinvastainen, liitto moittii julkilausumassaan.

Varusmiesliitto on sitä mieltä, että liikunnan lisäämiseen ei vaadita taloudellisia lisäresursseja, vaan kyse on pikemminkin asennemuutoksesta.

Huolestuneisuutensa varusmiesten vähäisestä liikunnallisuudesta on äskettäin tuonut julki mm.
Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto. Liiton yhdessä Puolustusvoimien kanssa tekemän selvityksen mukaan keskimäärin joka viides varusmies ei osaa uida.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme