Mainos
Mainos

Varusmiesliitto: Naisten kiusaaminen kuriin

Varusmiesliitto vaatii puolustusvoimilta tehokkaampia toimia naisvarusmiehiin kohdistuvan kiusaamisen ehkäisemisessä.

Liiton kannanoton mukaan vapaaehtoista varusmiespalvelusta suorittavien naisten määrä on niin pieni, että erityisjärjestelyt ja pelkkä sukupuoli saattavat heidät palvelustovereiden silmätikuiksi. Myös kantahenkilökunnan kielenkäytössä on kehitettävää.

- Vaikka ilmi tulleet kiusaamistapaukset selvitetäänkin tehokkaasti, tuntuvat ne olevan vain jäävuorenhuippu varuskunnissa sitkeästi pesivästä asenneongelmasta naispuolisia varusmiehiä kohtaan, toteaa Varusmiesliiton puheenjohtaja Kalle Meriö.

Varusmiesliiton mukaan moni naisvarusmies joutuu kokemaan epäasiallista kielenkäyttöä ja kohtelua useaan otteeseen palveluksensa aikana. Ehkäisevien toimenpiteiden ohella naisiin kohdistuvaa kiusaamista ja syrjintää pitää selvittää nykyistä tarkemmin.

Lue Myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot