Mainos
Mainos

Varusmiesliitto vaatii kutsuntajärjestelmän uusimista

Varusmiesliiton mielestä kutsuntajärjestelmä tulisi uudistaa yleisen asevelvollisuuden säilyttämiseksi.

Lisäksi varusmiespalvelusta pitäisi kehittää parantamaan palvelukseen astuvien nuorten kuntoa asteittain, liitto toteaa kannanotossaan.

Useampipäiväisten kutsuntojen avulla varusmiehiä voitaisiin valmistaa paremmin palveluksen aloittamiseen.

Samalla voitaisiin Varusmiesliiton mielestä estää tilanteet, joissa jo palveluksensa aloittaneen nuoren fyysinen kunto huomataan muutaman viikon kuluttua riittämättömäksi. Heikompikuntoisille varusmiehille voitaisiin myös tarjota uusia koulutusvaihtoehtoja esimerkiksi verkkosodankäynnin parissa.

- Ei voida pitää oikeudenmukaisena, että parhaiten kunnostaan huolehtineet nuoret miehet velvoitettaisiin viettämään jopa vuosi elämästään armeijan palveluksessa, samalla kun muut nuoret pääsisivät etenemään opinnoissaan tai työuralla, huomauttaa Varusmiesliiton puheenjohtaja Kalle Meriö.

Varusmiesliitto sanoo myös uskovansa vakaasti yleiseen asevelvollisuusjärjestelmään. Jos siitä kuitenkin halutaan luopua pitäisi se liiton mielestä korvata täysin vapaaehtoisella asevelvollisuudella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot