Mainos
Mainos

Varusmiestapaturmat vähentyneet

Varusmisten tapaturmat ovat vähentyneet huomattavasti, mutta loukkaantumiset ovat olleet aikaisempaa vakavampia, kerrotaan pääesikunnan terveydenhuolto-osastolta.

Varusmiehet joutuivat tapaturmiin viime vuonna huomattavasti edellisvuotta vähemmän. Varusmieskoulutuksessa loukkaantui viime vuonna 385 varusmiestä, eli 2% palveluksessa olevista. Vuonna 1999 loukkaantui 527. Tänä vuonna loukkaantumiset olivat kuitenkin aiempaa vakavampia.

Yksi tapaturma aiheutti viime vuonna keskimäärin 6,4 päivän työkyvyttömyyden, edellisvuonna taas 5,8 päivän työkyvyttömyyden. Sotilaallisissa harjoituksissa Tapaturmien syynä oli useimmiten kaatuminen tai kompastuminen, räjähdys tai laukaus tai ylikuormittuminen. Tyypillisimpiä vammoja olivat nyrjähdykset ja venähdykset, kuulovammat, ruhjeet ja luunmurtumat. Yksikään tapaturma ei vienyt varusmiehen henkeä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme