Mainos
Mainos

Varusmiesten kutsunnat alkoivat - sivareilla oma kampanja

Asevelvollisten kutsunnat ovat alkaneet tänään, ja ne päättyvät marraskuun lopulla. Kutsuntoihin osallistuu lähes 35 000 vuonna 1983 syntynyttä nuorta miestä. Niiden järjestämisestä vastaavat maamme 12 sotilaslääniä.

Kutsunnoissa on tarkoitus selvittää, onko asevelvollinen kykenevä palvelukseen, saada selville hänen omat toiveensa ja tehdä päätös palveluspaikasta ja -ajankohdasta. Varusmiespalvelukseen mennään kahden seuraavan vuoden aikana.

Sivareilla oma varjokampanja


Aseistakieltäytyjäliitto jakaa myös tänä vuonna siviilipalveluksesta kertovia lentolehtisiä. Viime vuonna vastaavaa aineistoa jaettiin yli 10 000 kutsuntaan menevälle.

Näitä "lennäkkejä" jaetaan vapaaehtoisvoimin kutsuntapaikkojen edustoilla. Tämä johtuu siitä, että Aseistakieltäytyjäliiton mukaan kutsuntatilaisuuksissa ei siviilipalveluksesta kertovaa tietoutta jaeta riittävästi. Siksi Aseistakieltäytyjäliitto haluaisi, että itse kutsuntatilaisuuksissa olisi mukana sotilasviranomaisista riippumaton henkilö kertomassa mahdollisuudesta kieltäytyä aseellisesta palveluksesta.

Pääesikunnan asevelvollisuusosaston mukaan mahdollisuus siviilipalveluun selvitetään kirjallisesti kahteen kertaan ennen kutsuntoja ja vielä kutsunnoissa suullisesti.

-Keväällä kutsuntaan tuleville lähetetään Varusmieheksi-kirjanen ja kesällä heille postitetaan Ruotuväkilehti. Molemmissa kerrotaan seikkaperäisesti myös mahdollisuudesta siviilipalvelukseen. Itse kutsunnoissa pidetään vielä tiedotustilaisuus varusmiespalveluksesta ja sen eri vaihtoehdoista. Paikan päältä saa pyydettäessä hakemuksen siviilipalvelukseen, kertoi komentajakapteeni Jyrki Kivelä pääesikunnasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme