Mainos
Mainos

Varusmiesten päivärahat nousevat

Varusmiesten päivärahat nousevat vuoden alusta. Vastedes varusmiespalvelusta ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavilla päiväraha on alkukuukausina 4,40 euroa. Korotusta nykyisestä on 60 senttiä.

180 päivää ylittävältä ajalta uusi päiväraha on 7,30 euroa, jossa on korotusta 80 senttiä. Kun palvelusta on kestänyt 270 päivää, uusi päiväraha on 10,20 euroa eli 1,20 euroa nykyistä suurempi.

Reservin kertausharjoituksessa palvelevan asevelvollisen päivärahaa korotetaan nykyisestä 3,80 eurosta 4,40 euroon.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) on päättänyt päivärahojen korotuksista. Korotukset aiheuttavat 4,7 miljoonan euron lisäkustannukset vuodessa. Seuraava korotus on tarkoitus tehdä vuoden 2011 alusta.

Siviilipalvelusmiesten päivärahat nousevat vastaavasti. Siviilipalveluslain mukaan siviilipalvelusvelvollisen päiväraha on sama kuin asevelvollisuuslain mukaista palvelusta suorittavan päiväraha.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot