Mainos
Mainos

Varusmiestuvan turman syy inhimillinen erehdys

Rajavartiolaitoksen mukaan Pohjois-Karjalan rajajääkärikomppaniassa tänään sattunut onnettomuus johtui inhimillisestä erehdyksestä. Maastoharjoitusten jälkeisessä tarkastuksessa ei jostakin syystä huomattu, että harjoitusmiinan vetosytyttimeen oli jäänyt kiinni toimintakuntoinen nalli.

– Käymme läpi, kuinka tarkastusketjua voitaisiin parantaa, jotta tällaisia ei pääse enää sattumaan, kertoo everstiluutnantti Mikko Karkia.

Varusmiehellä oli lupa tuoda harjoitusmiina ja vetosytytin majoitustupaan, sillä hän oli kuitannut ne muiden lailla henkilökohtaisesti. Paukkuilmaisimia tai muutakaan räjähtävää harjoitusmateriaalia varusmiehillä ei ole hallussaan.

– Materiaali jaetaan harjoituksen alussa ja kerätään pois ennen kasarmille paluuta. Kyse on muutaman millin mittaisesta osasta, jota ei nyt huomattu.

Karkia vertaa harjoitusmiinan paukkuilmaisinta paukkupatruunaan. Paukkuilmaisin on miinan rungon sisällä. Pienen ruutipanoksen synnyttämä savu ja paukahdus purkautuvat ulos miinan rungossa olevien reikien kautta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot