Mainos
Mainos

Varustamot pelkäävät verotuksen upottavan Suomen merenkulun

Euroopan nopeimmin kasvava merenkulun alue on Itämerellä. Suomessa puolestaan on Euroopan ankarin varustamoverotus.

Varustamot vaativat hallitusta toteuttamaan lupauksensa merenkulun kilpailuedellytysten turvaamisesta. Suomen Varustamoyhdistys katsoo, että päätös varustamoverotuksen uudistamisesta on tehtävä elokuun budjettiriihessä.

Toimitusjohtaja Mika Nykänen perustelee asian kiireellisyyttä sillä, että Suomen keskeinen kilpailijamaa Ruotsi on jo omalla verouudistuksellaan luomassa merenkulun kasvulle ennennäkemättömät edellytykset. Hän korostaa verotuksen merkityksen olevan hyvin konkreettinen, koska EU:n jäsenmaat kilpailevat juuri sen avulla.

Euroopan nopeimmin kasvava merenkulun alue on Itämerellä. Suomessa puolestaan on Euroopan ankarin varustamoverotus.

- On tullut selvästi todistetuksi, että aktiiviset maat ovat korjanneet kasvun hedelmät. Aktiivisia onnistujia ovat olleet muun muassa Hollanti, Saksa, Tanska ja Viro. Hitaat ja passiiviset ovat voineet vain ihmetellä muiden onnistumista, Nykänen sanoo.

Nykänen muistuttaa kannanotossaan, että hallitus ja hallituspuolueet ovat sitoutuneet asiaan omassa hallitusohjelmassaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme