Mainos
Mainos

Värväys EU:n nopean toiminnan joukkoihin alkaa

Saksalais-hollantilais-suomalaisen taisteluosaston koulutus alkaa keväällä 2006.

Puolustusvoimat on alkanut värvätä reserviläisiä ja palkattua henkilökuntaa EU:n nopean toiminnan kriisinhallintajoukkoihin. Suomi on kriisihallintajoukon päivystysvuorossa vuosina 2007-2008.

Saksalais-hollantilais-suomalaisen taisteluosaston koulutus alkaa keväällä 2006. Säkylässä sijaitseva Porin prikaati perustaa, varustaa ja kouluttaa osastoon kuuluvan omasuojakomppanian. Suomalaisia koulutetaan myös muun muassa Tikkakoskella, Utissa ja Upinniemessä.

Suomen osaston 160:stä sotilaasta noin 40 prosenttia on puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa ja loput reserviläisiä. Valintakriteerit ovat pääosin samanlaiset kuin rauhanturvaajien koulutuksessa. Haku päättyy tammikuun 27. päivänä.

Saksalais-hollantilais-suomalaisen taisteluosaston kuuden kuukauden valmiusaika alkaa vuoden 2007 alussa. Ruotsalais-suomalais-norjalais-virolaisen osaston koulutus alkaa 2007 ja valmiusaika vuonna 2008.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot