Mainos
Mainos

Vasemmistojohtajat: Portugali-päätös putsasi pöytää

Vasemmistoliitolle annetun mahdollisuuden äänestää keskiviikkona Portugalin tukipakettia vastaan arvioidaan helpottaneen käynnissä olevia hallitusneuvotteluja.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi saapuessaan Säätytalolle, että ainakin yksi asia on siivottu pöydältä.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen arvioi, että Portugali on nyt poissa päiväjärjestyksestä ennen kuin uusi hallitus aloittaa työnsä. Hän piti ratkaisua hyvänä ja katsoi sen putsanneen pöytää.

Hallitusneuvottelujen vetäjä kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi, ettei Portugalin saaminen pois käsistä ole hirveästi vaikuttanut puoluejohtajista koostuvan johtoryhmän työhön.

Sekä johtoryhmä että neuvottelujen työryhmät aloittivat työnsä aamulla. Urpilainen ei uskonut, että tänään päästäisiin vielä käsittelemään menojen leikkauksia.

- Nyt pitää kuitenkin ensin hahmottaa tämä iso kuva ennen kuin lähdetään yksityiskohtiin.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin uskoi, että yhteisymmärrystä talouden raameista voi syntyä jo tänään.

- Koko harjoituksen idea on se, että päästään vähitellen eteenpäin kaikissa asioissa. Uskon, että se toteutuu tänään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme