Mainos
Mainos

Vasemmistoliiton keulahahmot tukevat Halosta

Vasemmistoliitto ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaliin eikä puolueena julistaudu minkään toisen puolueen ehdokkaan tukijaksi. Puolueen valtuusto vahvisti toimintamallin tänään Helsingissä yksimielisesti.

Samalla monet puolueen eturivit vaikuttajat, mm. puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes ja puoluesihteeri Ralf Sund, ilmoittivat tukevansa itse SDP:n ehdokasta Tarja Halosta. Vaikka valtuuston hyväksymässä kannanotossa ei mainita Halosen nimeä, epäselväksi ei jää, että puolueen jäsenten ja kannattajien toivotaan antavan äänensä juuri hänelle.

Täysin nurinoitta asian käsittely ei valtuustossa sujunut. Eräät pahoittelivat, että puolue ei ajoissa hankkinut omaa ehdokasta. Muutamien mielestä puolueen ei olisi pitänyt ottaa millään tavalla kantaa ehdokasvalintaan, kun kerran omaa ehdokasta ei ole. Kokouksessa tehtiin myös ehdotus, että vasemmistoliitto asettuisi puolueena selvästi Halosen taakse. Ehdotusta ei kuitenkaan kannatettu, joten siitä ei äänestetty.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot