Mainos
Mainos

Vasemmistoliiton Korhonen: Eduskunta ei ole markkinatori

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen varoittaa tekemästä eduskunnasta markkinatoria puheoikeutta laajentamalla. Populismi ei saa ajaa asioiden hoitamisen ohi. Korhosen mukaan eduskunnan pääsihteerin Seppo Tiitisen ajatus puolueitten puheenjohtajille annettavasta puheoikeudesta ei ole riittävän perusteltu.

Oulussa tänään puhunut Korhonen kysyi, kuinka monta puoluetta maassa pian olisi nykyisten parinkymmenen lisäksi. Samanaikaisesti pohditaan Suomen Pankin pääjohtajan oikeutta puhua eduskunnassa. Korhosen mukaan Euroopan keskuspankissa EKP:n salaussäännösten mukaan toimiva pääjohtaja voisi vain kertoa, mitä kaikkea hän ei saa kertoa.

Esimerkiksi kansaneläkelaitoksen pääjohtajalla olisi sen vuoksi enemmän kerrottavaa. Lisäksi eduskunnalla on paljon enemmän päätösvaltaa Kelan asioissa.

Korhonen huomautti, että jos perusteluja puheoikeusesityksille haetaan Ruotsin valtiopäivistä, pitäisi siinä tapauksessa Suomessa myös harkita Ruotsin vaaleissa käytössä olevia ns. pitkiä listoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme