Mainos
Mainos

Vasemmistoliiton Korhonen eroaa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen eroaa puolueen eurovaalitappion takia. Hän jättää tehtävänsä välittömästi.

Korhonen tunnustaa, että sekä vaalitappio että oma eroaminen ottavat koville. Hänen mukaansa vaalitappio ei ole kuitenkaan yksin hänen syynsä.

- Moni ihminen voi katsoa peiliin, etenkin kansanedustajat, jotka pakoilevat vastuutaan, Korhonen totesi MTV:n uutisille.

- Esko Seppänen ei tehnyt Vasemmistoliiton eteen mitään kymmenen euroedustajavuotensa aikana, päinvastoin kapulaa tuli aina ratttaisiin, kun se vain oli mahdolllista.

Puoluevaltuusto valitsee uuden puheenjohtajan 27. kesäkuuta. Tehtävää hoitaa siihen saakkaa ensimmäinen varapuheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Korhonen sanoo, että hänen on "vaikea arvioida", minkälainen johtaja Arhinmäestä tulee.

- Hän on nyt ollut varapuheenjohtajana ja puoluevaltuustossa pitkään ja sitä kautta tehtäviä ainakin harjoitellut ja toivottavasti jotakin oppinutkin. Kyllä hänellä mahdollisuuksia ja resursseja on, jos hän osaa ne oikein käyttää, Korhonen sanoo.

Puolueen työvaliokunta ymmärtää ja arvostaa Korhosen ratkaisua, mutta korostaa sitä, että on kohtuutonta panna yksi ihminen vastuuseen. Puheenjohtajan vaihto yksittäisenä tekona ei työvaliokunnan mukaan käännä vasemmistoliiton kannatusta nousuun.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu ja Martti Korhosen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 10.6.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot