Mainos
Mainos

Vasemmistoliiton Korhonen: Vanhusten hoidolle lain turva

Korhonen torjuu Jyrki Kataisen esittämän mallin, jossa ikäihmisten hoitoa siirrettäisiin kansalaisjärjestöille.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen vaatii Suomeen Tanskan mallin mukaista vanhuspalvelulakia, jossa kunnat velvoitetaan järjestämään vanhusten hoito.

Korhonen torjuu jyrkästi kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen esittämän mallin, jossa ikäihmisten hoitoa siirrettäisiin kansalaisjärjestöille. Hän muistuttaa, että vanhuksia asuu niissäkin osissa Suomea, minne järjestötoiminta ei ulotu.

- Toki järjestöt voivat olla palvelujen tuottajia ja tarjoajia, mutta silloinkin kunnan on otettava laatuvastuu, Korhonen sanoo.

Hänen mielestään lakiin pitäisi myös kirjata, että hoivapalveluja tarvitsevat vanhukset saavat itse valita, haluavatko asua kotona tai palveluasunnossa. Myös palveluasunnon paikkakunnan pitäisi olla ihmisen itsensä päätettävissä.

- On täysin ymmärrettävää, että ikääntynyt ja hoivaa tarvitseva ihminen haluaa muuttaa lähelle omaisiaan. Tätäkään vapautta ei saa vanhukselta riistää, Korhonen korostaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme