Mainos
Mainos

Vasemmistoliiton piirijärjestöt tukevat Siimestä

Kyselyyn vastanneista 16 puheenjohtajasta vain kolme toivoisi Siimekselle vastaehdokasta toukokuun puoluekokouksessa.

Vasemmistoliiton puheenjohtajalla Suvi-Anne Siimeksellä on piirijärjestöjen vankkumaton tuki takanaan, selviää Väli-Suomen Median tekemästä kyselystä.

Ylivoimainen enemmistö vasemmistoliiton piiri- ja sisarjärjestöjen puheenjohtajista ei pidä tarpeellisena haastajan asettamista Siimekselle toukokuussa pidettävässä puoluekokouksessa. Vain kolme kaikkiaan 16:sta kyselyyn vastanneesta puheenjohtajasta toivoisi Siimekselle vastaehdokasta.

Piirijohtajien selvä enemmistö antaa samalla tukensa presidentti Tarja Halosen mahdolliselle ehdokkuudelle vuoden 2006 presidentinvaaleissa. Vasemmistoliiton oman ehdokkaan asettamista pitää tarpeellisena vain kaksi tavoitetuista puheenjohtajista. Puheenjohtaja Siimes on aiemmin todennut, ettei puolueen tuki Halosen uudelleenvalinnalle ole automaattinen asia.

Vasemmistoliiton pää-äänenkannattajan Kansan Uutisten päätoimittaja Yrjö Rautio erosi eilen virastaan sekä vasemmistoliitosta. Rautio on arvostellut Siimeksen johtamaa oppositiopolitiikkaa aatteettomaksi ja populistiseksi. Halosta tukevan Raution mukaan eroamispäätös ei kuitenkaan johdu presidenttikysymystä koskeneista erimielisyyksistä Siimeksen kanssa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot