Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto äänesti odotettua innokkaammin

Vasemmistoliiton jäsenet ovat osallistuneet odotettua aktiivisemmin puolueen jäsenäänestykseen. Äänestyksessä ratkaistaan vasemmistoliiton kanta Suomen Emu-jäsenyyteen ja samalla puolueen jatkamiseen Paavo Lipposen (sd.) hallituksessa. Äänestyksen tulos selviää maanantai-iltana. Iltapäivään mennessä vasemmistoliiton puoluetoimistoon oli tullut 8 800 postiäänestyksen vastausta, mikä merkitsee jo 64 prosentin äänestysvilkkautta.

Äänestys on päättynyt, ja laskentaan ehtivät vielä postin maanantaina puoleen päivään mennessä perille toimittamat vastauskirjeet. Puoluesihteeri Ralf Sund arvioi tänään, että äänestäjien määrä nousee yli 9 000:n, mikä nostaisi äänestysprosentin yli 65:n. Sundille näin innokas osallistuminen oli yllätys. Hän arveli, että taustalla voi näkyä äänestykseen kytketty puolueen linjaa koskeva valinta, ja ehkä myös kansalaisten toive yleisestä Emu-kansanäänestyksestä.

Sund halusi tulkita myös, että aktiivinen osallistuminen ennakoisi voittoa kyllä-vaihtoehdolle ja puolueen jatkamiselle hallituksessa. Vasemmistoliiton näkyvin Emu-kriitikko europarlamentaarikko Esko Seppänen oli sitä mieltä, että äänestysvilkkaudesta ei voi päätellä yhtään mitään lopputuloksesta. Seppänen myös piti äänestysvilkkautta odotusten mukaisena.

Jäsenäänestyksen kysymykset herättivät kinaa puolueen piirissä loppuun asti. Osa puolueväestä arvosteli voimakkaasti tapaa, jolla puolueen jatko hallituksessa kytkettiin äänestyksen kysymyksessä itse Emu-asiaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme