Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto aikoo pysyä hallituksessa

Vasemmistoliitto haluaa jatkaa vaalien jälkeenkin hallituksessa. Puolueen eduskuntavaalikampanjan avannut puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes totesi, että parhaat tulokset enemmistöparlamentarismissa saavutetaan osallistumalla hallitukseen. Siimes linjasi Vasemmistoliiton tavoitteiksi vaaleissa kamppailun syrjäytymistä ja työttömyyttä vastaan. Lääkkeiksi Siimes ehdotti muun muassa työajan lyhentämistä ja verotuksen keventämistä pienituloisilta.

-Pääomaveroprosentti on nostettava heti vaalikauden alussa 30:een prosenttiin, vaati Siimes. Hän torjui eräiden muiden puolueiden esille nostamat ehdotukset palaamisesta puolisoiden yhteisverotukseen. -Työttömyyden nujertamista ei vasemmistoliiton mielestä saa rakentaa millekään "naiset kotiin ja ilmaiseen hoivatyöhön" ajattelulle. Miehillä ja naisilla on yhtäläinen oikeus työhön ja oikeus tulla verotetuksi vain omista tuloistaan, hän sanoi.

Siimes varoitteli myös asettamasta liian tiukkoja tavoitteita valtion velan lyhentämiseksi. Siimeksen mielestä pitää jättää mahdollisuus, että velan lyhentämisessä voidaan taantuman tullessa hieman hellittää. -Tulevaan hallitusohjelmaan ei ole vasemmistoliiton mielestä syytä kirjata mitään ehdotonta tavoitetta velan lyhentämisen tahdista, hän sanoi tänään.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme