Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto ajaa kansalaispalkkaa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes uskoo, että sosiaaliturvajärjestelmän kehittäminen nousee tärkeäksi asiaksi tulevissa hallitusneuvotteluissa.

-Nykyinen sosiaaliturvajärjestelmä on ihmistä nöyryyttävä. Satunnaisen palkkatyön tekeminen ei ole kannattavaa, koska pienetkin ansiot leikkaavat toimeentulotukea, totesi Siimes puolueen kulttuurikiertueen keskustelutilaisuudessa Turussa.
-Vasemmistoliiton selvitysten mukaan nykyisellä veroasteella voitaisiin taata kaikille yli tuhannen markan kansalaispalkka, sanoi Siimes.

Hän muistutti kuitenkin, että kansalaispalkkajärjestelmä ei poista kaikkia ongelmia, ja aina tarvitaan myös lisätukijärjestelmiä.
-Kansalaispalkkajärjestelmän toteutuessa sosiaalityöntekijöillä riittäisi aikaa todelliseen sosiaalityöhön, eikä suurin osa työajasta kuluisi lukuisten kuittien käsittelyyn, totesi Siimes.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme