Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto arvostelee Venäjän toimia Georgiassa

Vasemmistoliitto korostaa, että Kaukasian kriisi on ratkaistava neuvotteluin. Puoluehallitus tuomitsee Venäjän ylimitoitetun sotilaallisen voiman käytön ja kansainvälisen oikeuden loukkaamiseen.

Puoluehallitus on sitä mieltä, että Venäjän toimintaa on syytä pitää tietoisena ja harkittuna suurvallan voimannäyttönä, joka voi johtaa kansainvälisten suhteiden viilenemiseen.

- Kriisin pääosapuolet, Georgia ja Venäjä, ovat vastuussa sodan siviiliuhreista ja inhimillisistä kärsimyksistä. Selkkaus on lisännyt kansainvälistä jännitettä sekä lisännyt paineita varustelukierteeseen Euroopassa, puoluehallitus korostaa kannanotossaan.

Kansainvälisen yhteisön on vasemmistoliiton mielestä nyt tehtävä kaikki voitava, jotta tilanne Kaukasuksella normalisoituu. Kestävää ratkaisua konfliktiin ei saada aikaan sotilaallisin toimin vaan neuvotteluin ja diplomatian keinoin.

Puoluehallitus oli koolla Kuopiossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot