Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto haluaa homo- ja lesbopareille täyden adoptio-oikeuden

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka haluaa, että homo- ja lesboparit saavat samat oikeudet adoptoida lapsia kuin heterotkin. Puhakan mielestä hallituksen kaavailema perheen sisäinen adoptio ei ole riittävä.

Puhakka katsoo, että homo- ja lesboparit ovat yhtä päteviä vanhempia kuin heteroparitkin. Hän kummastelee, miksi Suomessa kuvitellaan, että ainoa oikean perhe on ydinperhe, vaikka suuri osa lapsista elää mitä erilaisimmissa uusioperheissä. Puhakan mielestä tärkeintä on lasten hyvinvointi, ei vanhempien sukupuoli.

Suomessa parisuhteensa rekisteröineet pariskunnat eivät Puhakan mielestä olisi sen huonompia vanhempia kuin esimerkiksi Britanniassa, jossa samaa sukupuolta olevilla pariskunnilla on mahdollisuus adoptioon.

Tasa-arvoiseen yhteiskuntaan on vielä matkaa, sillä homoseksuaaleja kohdellaan edelleen toisen luokan kansalaisina. Esimerkiksi SPR:n Veripalvelun homomiehille asettama kategorinen verenluovutuskielto on arveluttava, Puhakka sanoo kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme