Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto haluaa yhden maaherranpaikan

Vasemmistoliitto haluaa säilyttää itsellään yhden maaherranpaikan läänien määrän vähentämisestä huolimatta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Claes Anderssonille kelpaa myös puolueesta eronnut Keski-Suomen läänin maaherra Kalevi Kivistö.

Andersson sanoi tänään vasemmistoliiton puoluehallituksen kokouksen tiedotustilaisuudessa, että maaherranpaikoista ei ole sovittu vielä mitään.
-Vasemmistoliitolle kuuluu yksi näistä viidestä virasta. Odotamme, että hallintoministeri tuo esitykset. Tässä on jo tullut aika paljon rajoittavia kriteerejä, Andersson sanoi.

Hallintoministeri Jouni Backman on ollut sitä mieltä, että nykyisistä maaherroista, nimiä mainitsematta, kolme voisi jatkaa. Anderssonkaan ei halunnut puhua nimistä. Tiedotustilaisuudessa hän painotti, että Kivistö on pätevä henkilö maaherraksi, mutta eronnut vasemmistoliitosta. Myöhemmin Andersson toimitti julkisuuteen tiedotteen, jossa hän korosti vasemmistoliiton tukevan Kivistöä, jos tämä on käytettävissä maaherraksi.

Liikeaikalakia parannettava

Vasemmistoliiton johto toivoi, että helmikuussa työnsä joululoman jälkeen aloittava eduskunta voi muuttaa hallituksen esitystä liikeaikalaiksi. Hallitus on antanut asiasta samanlaisen uuden esityksen, mikä kaatui eduskunnassa joulun alla. Seitsemän vasemmistoliittolaista äänesti hallituksen esitystä vastaan. Pääministeri Paavo Lipponen on tehnyt liikeaikalaista hallituksensa luottamuskysymyksen.

-En lähde arvailemaan, miten äänestyksessä käy. Olisi kuitenkin kaikin tavoin helpompaa muuttaa äänestyskantaa, jos esitykseen tehtäisiin parannuksia, Andersson sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme