Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto hylkäisi veroalen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä esittää, että yleisistä veronkevennyksistä luovutaan valtion ensi vuoden budjetissa. Ryhmä käyttäisi tällä tavoin syntyvän pelivaran sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisyyn.

Budjettitavoitteitaan keskiviikkona käsitellyt vasemmistoliiton ryhmä pitää tärkeänä sairausvakuutuksen päivärahojen ja pienimmän äitiyspäivärahan korottamista. Vasemmistoliiton kansanedustajat vaativat lisäksi kuntien valtionosuuksien indeksitarkistusten toteuttamista täysimääräisinä. Myös työllisyysmäärärahoja on lisättävä valtiovarainministeriön ehdotukseen verrattuna.

Eduskuntaryhmä otti kantaa myös Soneran tappiollisiin kauppoihin. Sen mielestä oli erittäin vakava virhe, ettei liikenneministeriö tuonut Soneran osallistumista umts-huutokauppoihin hallituksen ennakkokäsittelyyn valtio-omistajan kannan määrittelemiseksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme