Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto hylkäisi veroalen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä esittää, että yleisistä veronkevennyksistä luovutaan valtion ensi vuoden budjetissa. Ryhmä käyttäisi tällä tavoin syntyvän pelivaran sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisyyn.

Budjettitavoitteitaan keskiviikkona käsitellyt vasemmistoliiton ryhmä pitää tärkeänä sairausvakuutuksen päivärahojen ja pienimmän äitiyspäivärahan korottamista. Vasemmistoliiton kansanedustajat vaativat lisäksi kuntien valtionosuuksien indeksitarkistusten toteuttamista täysimääräisinä. Myös työllisyysmäärärahoja on lisättävä valtiovarainministeriön ehdotukseen verrattuna.

Eduskuntaryhmä otti kantaa myös Soneran tappiollisiin kauppoihin. Sen mielestä oli erittäin vakava virhe, ettei liikenneministeriö tuonut Soneran osallistumista umts-huutokauppoihin hallituksen ennakkokäsittelyyn valtio-omistajan kannan määrittelemiseksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot