Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto: Itämeren päästöt kuriin

Vasemmistoliiton mukaan hallituksen olisi varattava lisää rahaa Itämeren suojeluun ja tarjottava tukea päästöjä vähentäville hankkeille muissa Itämeren alueen maissa.

Vasemmistoliitto perää hallitukselta voimakkaampia toimia Itämeren elvyttämiseksi.

Puolue vaatii, että hallitus lisää budjettiriihessä Itämeren suojelun rahoitusta. Budjettiehdotuksessa varatut 11 miljoonaa euroa saastuneiden maiden, kaatopaikkojen ja puutteellisen viemäröinnin kunnostukseen eivät sen mukaan riitä.

Vasemmistoliitto esittää myös, että Suomen on tarjottava yhdessä EU:n kanssa rahoitusta ja asiantuntemusta päästöjä vähentäville hankkeille Puolassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Vasemmistoliitto edellyttää, että Itämeren maat kieltävät alusten jätevesien laskemisen Itämereen.

Erityinen ongelma ovat suuret Itämerellä pistäytyvät matkustaja-alukset ja suurten kaupunkien välillä liikennöivät autolautat, vasemmistoliiton puoluehallitus viestitti Suomenlahden-risteilyltään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme