Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto: Lähijunien kilpailuttaminen järjetöntä

Vasemmistoliitto vastustaa junaliikenteen avaamista kilpailulle. Puoluesihteeri Sirpa Puhakka ja toinen varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen haluavat parantaa junaliikenteen tilaa Suomessa.

Lahden ilmastoseminaarissa puhuneet Puhakka ja Pekonen pitävät esitettyä Etelä-Suomen junaliikenteen avaamista kilpailulle sekä taloudellisesti että laadullisesti huonona vaihtoehtona.

- Etelä-Suomen rataverkko on suurelta osin jo maksimaalisessa käytössä. Kilpailuttamisella ei voida saada lisää vuoroja ainakaan pääkaupunkiseudulle. Juuri sinne yritykset kuitenkin haluavat, koska vain siellä junaliikenteestä voidaan tehdä kannattava bisnes, Aino-Kaisa Pekonen sanoo.

Puhakan ja Pekosen mukaan rautateillä ei ole mitään sellaisia ongelmia, jotka ratkeaisivat junaliikennettä yksityistämällä. Ratojen rappeutumisesta on vastuussa hallitus, joka ei ole osoittanut ratojen kunnossapitoon riittävästi resursseja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme