Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto moittii Afganistan-päätöstä

Vasemmistoliitto ei hyväksy lisäjoukkojen lähettämistä Afganistaniin.

Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki haluaa päinvastoin aikataulun joukkojen pois vetämisestä ja suunnitelman operaation muuttamisesta siviilioperaatioksi.

Arhinmäen mukaan demokratiaa ja ihmisoikeuksia ei edistetä ajautumalla yhä syvemmälle sisällissotaan.

- Kestävä muutos voidaan saada aikaan ainoastaan luomalla näkymä rauhanomaisesta tulevaisuudesta, Arhinmäki toteaa.

Heinäluoma hyväksyy päätöksen pitkin hampain

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoman mielestä joukkojen lisäys 50 sotilaalla on nieltävissä osana kansainvälisen yhteisön yhteistä panosta.

Heinäluoman mielestä sotilaiden määrän lisääminen ei aiheuta hurraa-huutoja, mutta se on väliaikaisena toimena perusteltu.

Heinäluoma kommentoi päätöstä blogissaan otsikolla "Pitkin hampain". Hänen mielestään Afganistanin ongelmien todellinen ratkaisu vaatii uudenlaista afgaanien keskinäistä vuoropuhelua.

Ulkoasiainvaliokuntaan kuuluvan Heinäluoman mielestä lisäjoukkojen lähettäminen on punnittava huolellisesti ennen lopullisia päätöksiä Lontoon tammikuisen Afganistan-kokouksen jälkeen.

- Mitään lopullisia sitoumuksia Suomen puolesta ei voida tehdä ennen kuin asia on kunnolla ja avoimesti kerrottu myös eduskunnalle ja eduskunnan kanta on saatu. Ihmettelen, että asiassa ei ole jo nyt informoitu eduskuntaa, Heinäluoma kirjoittaa.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot