Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto: Nettirekisteri karkottaa väkeä hoitoalalta

Terveydenhuoltoalan ammattilaisille kaavailtu nettirekisteri uhkaa murentaa työntekijöiden turvallisuutta ja karkottaa työntekijöitä alalta, varoittaa vasemmistoliiton toinen varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.

Pekonen sanoo kannanotossaan, että yksityisyyttä pitää suojella, koska terveydenhuoltoalan ammattilaiset kohtaavat yhä useammin työssään uhkailuja ja jopa väkivaltaa.

Pekonen työskentelee itse Riihimäen terveyskeskuksessa lähihoitajana.

- Tälläkin hetkellä tietoja ihmisistä on listattu ylös aivan liian moniin rekistereihin, jotka vaarantavat yksityisyyttä ja tietosuojaa. Hallituksen haluamasta rekisteristä tuskin olisi juuri hyötyä muille kuin tietojen potentiaalisille väärinkäyttäjille, Pekonen varoitti. Hän arvioi, että terveydenhuoltoalan ammattilaisten nettilistaus saattaa myös vähentää alan kiinnostavuutta tulevaisuudessa.

Hallituksen kaavailemaan rekisteriin merkittäisiin muun muassa työntekijän nimi, syntymävuosi, ammattipätevyys sekä tiedot mahdollisista erikoislääkäri- tai erikoishammaslääkärioikeuksista tai ammattipätevyyden rajoituksista.

Hanketta perustellaan sillä, että kansalaiset voisivat tietopalvelun kautta nykyistä helpommin varmistua siitä, että terveyspalvelun tarjoaja todella on viranomaisen valvoma, koulutuksen saanut terveydenhuollon ammattihenkilö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme