Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto: Pääomatuloverotukseen progressio

Puolue pelkää myös kunta-alan palkansaajien palkkaneuvottelujen ajautuvan umpikujaan, jos hallitus ei paljasta käytettävissä olevaa valtionosuuden suuruutta. Valtion varaama rahoitus Itämeren suojelemiseen on puolueen mielestä täysin riittämätön.

Vasemmistoliitto vaatii pääomatulojen verotuksen muuttamista progressiiviseksi. Puolueen puoluehallituksen mukaan veroprosentin pitäisi olla sama kuin palkkaverotuksessa. Myös pääomatuloista pitäisi vasemmistoliiton mielestä maksaa kunnallisveroa.

Puoluehallituksen tiedotteen mukaan yhtenäinen tuloverotus lisää kansalaisten tasavertaisuutta ja vähentää kunnallisveron korotuspaineita.

Vasemmistoliitto vaatii myös, että budjettiriihessä kerrotaan kuntapalkkoihin käytettävissä olevan valtionosuuden suuruus. Puolue pelkää kunta-alan palkkaneuvottelujen ajautuvan umpikujaan, jos hallitus ei paljasta summaa.

Puoluehallitus arvostelee hallitusta myös pihistelystä Itämeren suojelun rahoituksessa. Budjettiehdotuksessa on varattu 11 miljoonaa euroa saastuneiden maiden, kaatopaikkojen ja puutteellisen viemäröinnin kunnostukseen. Vasemmistoliiton mukaan summa on täysin riittämätön Itämeren vakavien ongelmien korjaamiseksi.

Puolueen mielestä maatalouden päästöille ja yhdyskuntajätteille pitäisi asettaa selkeät maakohtaiset kiintiöt. Lisäksi laivojen jätevesien laskeminen Itämereen tulisi kieltää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot