Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto perää kokoomukselta tasa-arvotupoa

Vasemmistoliiton Martti Korhosen mielestä hallitusohjelmaan kirjattu epämääräinen lupaus kunnille annettavasta lisärahasta on vain jatkoa katteettomille vaalipuheille.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen vaatii, että kokoomuksen on lunastettava vaalien alla antamansa lupaus niin sanotusta tasa-arvotuposta. Korhonen kummeksuu sitä, miten nyt vaalien jälkeen vastuu naisvaltaisten alojen isommasta palkankorotuksesta on sysätty työmarkkinajärjestöille.

Kokoomus puhui ennen eduskuntavaaleja paljon siitä, miten koulutettujen naisvaltaisten alojen palkkausta on korjattava. Nyt oppositio on tarttunut siihen, että kokoomus eräässä lehtikyselyssä ilmoitti kannattavansa 500 euron korotusta hoitajien kuukausipalkkaan. Korhosen mielestä kokoomuksen on täytynyt tietää, ettei kuntien kassasta löydy rahaa tällaisiin korotuksiin.

Hallitus lupaa ohjelmassaan kunnille lisärahaa, jos tuloratkaisu suosii kuntien koulutettuja naisvaltaisia aloja, joilla palkka ei vastaa työn vaativuutta. Korhosen mielestä lupaus on epämääräisyydessään jatkoa vaalien alla annetuille katteettomille lupauksille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot