Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto piikitteli demareita

Vasemmistoliiton edskuntavaalimotto on "Oikeasti vasemmalla", mitä pidetään piikkinä sosiaalidemokraateille. Vaalikampanjansa avajaisissa puolue kritisoi etenkin SDP:n veropolitiikkaa.

Vasemmistoliitto on avannut eduskuntavaalikampanjansa arvostelemalla tiukkaan sävyyn sosiaalidemokraatteja.

Puheenjohtaja Martti Korhonen ihmetteli, miksi SDP on alistunut toteuttamaan kokoomuksen ennen viime vaaleja vaatimaa isojen veronalennusten linjaa. Korhosen mielestä sitä vaikea ymmärtää.

Korhonen sanoi vasemmistoliiton vaaliavauksessa Helsingissä, että vasemmistoliitto haluaa rahoittaa hyvinvointipalvelut pääosin verotuloilla ja tehdä ne kuntien omana työnä.

Vasemmistoliiton vaalilause on "Oikeasti vasemmalla". Monet ovat nähneet siinäkin piikin sosiaalidemokraateille.

SDP vastaa kritiikkiin

SDP ei suostu nielemään Korhosen syytöksiä kokoomuslaisesta veropolitiikasta.

SDP:n sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Valto Kosken mukaan hallituksen veroratkaisut ovat olleet osa tulopoliittisia kokonaisratkaisuja. Kosken mukaan näin on nostettu kansalaisten ostovoimaa ja lisätty valtion tuloja.

Koski syytti puolestaan vasemmistoliittoa väärien, katteettomien väitteiden heittelystä. Hän kaipaili vasemmistoliitolta heittelyn sijaan konkreettisia keinoja, joilla voitaisiin nostaa kansalaisten ostovoimaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot