Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto ruoskii hallituksen sote-mallia: Uhka kansanterveydelle

Hallituksen ajama sote-malli on uhka kansanterveydelle, sanoo vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.  

Anderssonin mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisessa ei ole kyse valinnanvapaudesta vaan Suomen järjestelmän hyvin toimivien osien romuttamisesta pakkoyhtiöittämisen tieltä.  

– Hallituksen malli ei antaisi uusia valinnanvapausoikeuksia, ainoastaan avaisi markkinoita terveyskonserneille, Andersson sanoo vasemmistoliiton tiedotteessa.

Vasemmistoliitto julkaisi tiistaina oman mallinsa sosiaali- ja terveyspalveluiden kestäväksi järjestämiseksi.  

Vasemmistoliiton mielestä sosiaali- ja terveydenhuollossa on palattava toimintalinjalle, jossa julkinen sektori on sote-alaa ohjaavassa asemassa. Puolueen mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä maakuntauudistuksen järjestämislait on korjattava parlamentaarisella yhteistyöllä.   

– Nämä linjaukset edellyttävät, että hallituksen epärealistinen ja hätiköiden valmisteltu valinnanvapausehdotus hylätään. Asiantuntijat pelkäävät uudistuksesta kaaosta, joten nyt on hyvä aika puhaltaa peli poikki, Andersson sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme