Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto ruoskii hallitusta asuntopolitiikasta

Kuva: MTV3

Vasemmistoliitto ruoskii hallitusta sen löysistä asuntopolittisista toimista.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen sanoo MTV3:n Huomenta Suomen vaalitentissä, että hallituksella on hyviä ajatuksia asuntotuotannon parantamiseksi, mutta teot puuttuvat.

- Puheita on paljon, mutta miksi hallitus kiristää kuntataloutta. Kuntatalouden investoinnit tulevat pienenemään tällä talouspolitiikalla, se on minun ennusteeni, Korhonen lataa.

Korhonen ihmettelee etenkin asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) puheita kunnallisen asuntotuotannon nopeuttamisesta.

- Ei kunnille voi sysätä vastuuta, jos samalla viedään edellytykset. Iso osa kunnista jättää investoinnit tekemättä, koska siellä ei ole taloudellisia edellytyksiä niille. Valtion pitää pystyä toimimaan. Palloa pallotellaan, vastuuta siirrellään. Hallituksen pitäisi ottaa ryhtiliike ja tehdä päätöksiä, jotka tukevat kansantaloutta.

Korhonen painottaa, että asuntorakentamisen aika on nyt, koska siten voitaisiin samalla tukea taantuvaa rakennusteollisuutta. Korhosen mukaan valtion ja kuntien pitäisikin yhdessä tarttua asunto-ongelmaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme