Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto: Tyttöjen ympärileikkauksiin nollatoleranssi

Vasemmistoliitto vaatii sosiaali- ja terveysministeriöltä selkeää ohjeistusta tyttöjen ympärileikkauksen estämiseksi. Puoluesihteeri Sirpa Puhakka kehottaakin ministeriötä kiirehtimään ympärileikkauksia estävän toimintaohjelman valmistumista.

- Viranomaisten on oltava neuvoloista, päiväkodeista, kouluista, sosiaali- ja terveystoimesta lähtien mukana ehkäisytyössä. Tarvitaan laajaa kolmikantayhteistyötä maahanmuuttajien sekä viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kesken, toteaa Puhakka.

Puhakka on huolestunut myös siitä, ettei hoitohenkilökunnalla ole tarpeeksi keinoja puuttua ympärileikkauksiin.

- Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan hoitohenkilökunta ei saa tarpeeksi tietoa ympärileikattujen tyttöjen ja naisten kohtaamisesta ja hoitamisesta. Hoitohenkilökunnalle ei ole myöskään tarpeeksi tiedotettu velvollisuudesta ilmoittaa lastensuojeluviranomaisille tyttöjen ympärileikkausuhasta. Ministeriön on puututtava myös näihin epäkohtiin. Tarvittavan tiedon saanti on varmistettava, vaatii Puhakka.

Puhakka muistuttaa, että ympärileikkauksessa on kyse lapsen törkeästä pahoinpitelystä.

- Tavoitteena on oltava nollatoleranssi lasten ympärileikkauksiin, hän korostaa.

(MTV3 )

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme