Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto vahvisti puoluekokouskutsun

Vasemmistoliiton valtuusto on vahvistanut, että ylimääräinen puoluekokous pidetään 13. toukokuuta.

Vasemmistoliiton ylimääräinen puoluekokous pidetään 13. toukokuuta Tampereella. Puolueen valtuusto vahvisti kokouskutsun tänään Seinäjoella.

Puoluekokous valitsee seuraajan Suvi-Anne Siimekselle, joka jätti puheenjohtajan tehtävän maaliskuun alussa.

Valintaa tekemään kutsutaan samat henkilöt, jotka vuoden 2004 puoluekokouksessa valitsivat yksimielisesti Siimeksen kolmannelle ja keskeneräiseksi jääneelle kaudelleen. Toukokuussa valittavan uuden puheenjohtajan kausi kestää vuoden 2007 kesäkuussa pidettävään sääntömääräiseen puoluekokoukseen asti.

Vasemmistoliitto toipuu Siimes-kriisistä

Vasemmistoliitto on tehnyt välitilinpäätöstä puheenjohtajansa Suvi-Anne Siimeksen eron aiheuttaman kriisin jäljiltä.

Tunnelma puoluevaltuuston kokouksessa tänään Seinäjoella oli helpottunut. Joidenkin ennustama ulosmarssi puolueesta ei toteutunut, ja kannatuksen pudotus jäi äskeisessä mielipidemittauksessa pienemmäksi, kuin oli pelätty.

Puolueessa väliaikaisesti ykköspuheenjohtajan virkaa hoitava Risto Kalliorinne rohkeni jopa julistaa, että "vasemmistoliiton kriisi on ohi".

Puoluesihteeri Aulis Ruuth kertoi, että maaliskuun alussa tapahtuneen Siimeksen lähdön jälkeen puolueesta on eronnut vajaat parikymmentä jäsentä. Heistä runsaalla puolella pontimena oli Siimeksen ratkaisu.

Vasemmistoliitto valitsee Siimeksen seuraajan ylimääräisessä puoluekokouksessaan 13. toukokuuta Tampereella. Puoluevaltuusto hyväksyi puoluehallituksen ehdotuksen yksimielisesti ja keskusteluitta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme