Mainos
Mainos

Vasemmistoliitto: Vanhanen keskittänyt vallan sisäpiirille

Vasemmistoliiton mielestä pääministeri pyrkii rajaamaan vallan vain hallituksen sisäpiirille. Risuja saa myös hallituksen vero- ja työllisyyspolitiikka.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä syyttää pääministeri Matti Vanhasta vallan keskittämisestä pelkkään hallituksen sisäpiiriin.

Kuopiossa kesäkokouksensa aloittanut Vasemmistoliitto tuomitsee jyrkästi myös hallituksen vero- ja työllisyyspolitiikan. Puoluejohtaja Suvi-Anne Siimes ihmettelee erityisesti sosialidemokraattien tukea hallituksen oikeistolaiselle politiikalle.

Siimes oudoksui sitä, että Vanhasen hallituksen "hyvin oikeistolaista rakennepolitiikkaa" istuu takuumiehenä tukemassa sosialidemokraattinen valtiovarainministeri.

-Mielestäni on hyvä pohtia, olisiko nykyisenlainen politiikka yleensä edes mahdollista, jos sosialidemokraatit eivät sitä tukisi, Siimes sanoi.

Siimeksen mielestä veronalennusten rahoittaminen velaksi johtaa väistämättä hyvinvointipalvelujen leikkaamiseen ja julkisen sektorin alasajoon, "vaikka pääministeri kuinka muuta väittäisi". Työllisyyden parantaminen on Siimeksen silmissä pelkkä kosmeettinen veruke eikä sillä voida veronalennuksia perustella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme