Mainos
Mainos

Vasemmistoliittolaiset tyrmäävät Suomen Nato-sopimuksen

Vasemmistoliiton kansanedustajat moittivat hallitusta isäntämaasopimuksen allekirjoittamisesta sotilasliitto Naton kanssa.  

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Annika Lapintien mukaan ajankohta sopimuksen allekirjoittamiselle on väärä.  

Lapintien mukaan Suomelta tarvitaan Ukrainan ja Venäjän herkän tilanteen vuoksi sovittelevia tekoja, ei "Nato-panikointia".  

–Haglund ja muut hallituksen Nato-haukat tarvitsisivat nyt jäitä hattuun. Minkä viestin hallitus haluaa toiminnallaan maailmalle lähettää? Ajankohdalla on väliä, ja nyt ajankohta on väärä, Lapintie kirjoittaa blogissaan.  

Lapintie kummeksuu Suomen Nato-yhteyden tiivistämistä, vaikka kansalaisten enemmistö vastustaa sotilasliiton jäsenyyttä.  

– Mikäli Vasemmistoliitto edelleen nyt olisi hallituksessa, niin tällaista askelta kohti Natoa ei oltaisi ottamassa, Lapintie kirjoittaa.  

Kansanedustaja Jari Myllykosken mielestä Nato-sopimuksen allekirjoittaminen Ukrainan kriisin ollessa kärjistynyt osoittaa huonoa pelisilmää ja se voidaan tulkita provokaatioksi.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme