Mainos
Mainos

Vasemmistopuolueet kiistaan veropolitiikasta

Vasemmistoliitto haluaa uuteen hallitukseen. Puolue toivoo uudelta hallitukselta erilaista veropolitiikkaa.

Vasemmistopuolueet ovat ajautuneet hakaukseen verolinjoista. Oppositiopuolue vasemmistoliitto arvostelee rajusti hallituspuolueiden SDP:n ja keskustan veropolitiikkaa.

Vasemmistoliitto tavoittelee vaalivoittoa kevään eduskuntavaaleissa ja pääsyä vaalien jälkeen muodostettavaan uuteen hallitukseen. Puheenjohtaja Martti Korhonenlistasi vaalitavoitteita puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Kokouksessa on ilkeilty, että juuri verojen alentamisessa hallitus on onnistunut komeasti ylittämään omat tavoitteensa.

Korhonen ihmettelee, miten SDP saattoi sitoutua suuriin veronalennuksiin, kun vaalien alla sen puheissa palvelujen parantaminen oli veronalennuksia tärkeämpi asia.

SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Matti Ahde torjuu arvostelun ja syyttää puolestaan vasemmistoliittoa populismista. Ahteen mukaan Suomessa ei ole koskaan kerätty varakkailta niin paljon verovaroja kuin nykyisellä hallituskaudella.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto hyväksyy huomenna puolueen vaaliohjelman. Köyhyyden poistamisen hinnaksi vasemmistoliitto arvioi ensi vaalikaudella noin miljardi euroa. Puolue vaatii korotuksia muun muassa työttömyysturvaan, eläkkeisiin ja opintotukeen.

Veronkevennyksiä puolue sen sijaan vastustaa, paitsi pienituloisille.

Mielialoja puolueen piirissä on kohentanut tuorein mittaus puolueiden kannatuksesta. Entisen puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen lähtö ei sen valossa näytä rokottaneen puolueen kannatusta.

(MTV3-STT)

Kevään eduskuntavaaleista puhuu myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme