Mainos
Mainos

Vasikoita hoidetaan igluissa

Suomalaisilla maatiloilla on aloitettu vasikoiden kasvatus igluissa. Kylmähoito on käytössä laajemmin jo Pohjois-Amerikassa ja Keski-Euroopassa, nyt siitä on saatu hyviä tuloksia myös Suomessa. Kylmässä kasvavat vasikat sairastavat vähemmän ja myös kuolleisuus jää pieneksi.

Pohjois-Pohjanmaalla Hilliahon tilalla vasikat viettävät talvensa iglussa. Hilliahon tilan yrittäjän Rami Rauhalan mukaan vasikat pärjäävät iglussa hyvin.

– Sinne muodostuu pienilmasto niin, että iglun lämpötila on korkeampi kuin täällä ulkopuolella, Rauhala sanoo.

Pohjois-Amerikasta Suomeen rantautunut igluhoito kiinnostaa maatalousyrittäjiä, koska vasikkaiän ripuli- ja hengitystiesairaudet ovat yleisiä ja vasikoiden kokonaiskuolleisuus on noussut jo yli kymmeneen prosenttiin. Igluhoito vähentää selvästi sairastelua, mutta sitä pidetään työläänä ja hankalana.

Katso Outi Airolan juttu Sievistä

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot