Mainos
Mainos

Vasta muutama ukrainalaispoimija lähtenyt kotiin

Marjastajien paluumarssille lähdöstä on syntynyt pientä kahnausta majoituspalveluyrittäjän ja poimijoiden kesken.

Rovaniemen Tiasenkylässä marjastavista ukrainalaisopiskelijoista puolenkymmentä on päässyt kotimatkalle. Alkuviikosta kotimatkalle lähtee tiettävästi 25 opiskelijaa lisää.

Yrittäjä Pirjo Outa-Huhta kertoo, että viisi opiskelijaa on lähtenyt Tiaisen koululta kotia kohden. Samanlainen tieto on myös Rovaniemen poliisilla.

-Ilmeisesti sieltä joitakin on lähtenyt, mutta mitään vahvistettua tietoa meillä ei asiasta ole, kertoo rikoskomisario Jukka Lakkala.

Marjastajien paluumarssille lähdöstä on syntynyt pientä kahnausta majoituspalveluyrittäjän ja poimijoiden kesken. Majoituksen järjestänyt Outa-Serviisi ei ole kertomansa mukaan saanut kotimatkalle lähteneiltä maksua yösijasta.

Vuokra on Pirjo Outa-Huhdan mukaan 65 euroa kuukaudelta, eli reilut kaksi euroa vuorokaudelta. Outa-Huhta on harmistunut maksujen laiminlyönneistä ja toivoo tilanteen rauhoittumista.

Outa-Huhta on harmissaan myös siitä, että ukrainalaiset opiskelijat tulivat Lappiin liian kovien odotusten vallassa.

-Itse olen ottanut valokuvat kouluista ja toimittanut tiedot, että majoitus on vaatimatonta, mutta johonkin se tieto on jäänyt, hän kertoo.

Matkan on järjestänyt ukrainalainen matkatoimisto Fiesta Tours. Sitä palvellut, mutta heinäkuun lopussa konkurssiin asetettu yhtiö AGW on tehnyt Rovaniemen poliisille tutkintapyynnön ukrainalaisyhtiön toimista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme