Mainos
Mainos

Vastaanottokeskuksessa kiristetään turvatoimia räjähdyksen jälkeen

SPR:n Suomusjärven vastaanottokeskuksen turvatoimia kiristetään aamuyöllä sattuneen räjähdyksen jälkeen. Tästä päivästä lähtien asukkaiden turvallisuudesta huolehtii yöaikaan kaksi vartijaa.

Lisäksi kielletään ajo vastaanottokeskuksen alueen läpi öiseen aikaan.

Poliisin mukaan vastaanottokeskuksen päärakennuksen kulmalle asennettiin räjähde varhain aamuyöllä. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

Varsinais-Suomessa sijaitsevan vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Päivi Nikkola kertoo, että rakennuksen pihassa oli aamukolmen aikaan käynyt auto. Hieman auton lähdön jälkeen talon kulmalla räjähti. Nikkola uskoo, että ruokasalin ikkunankehykseen oli kiinnitetty räjähde.

Salon poliisi pyytää havaintoja valkoisesta autosta, joka poistui paikalta Karjalohjan suuntaan. Kyseessä on 1980-lukulainen kaksiovinen henkilöauto, jossa on musta kylkilista.

Keskuksessa on tällä haavaa parikymmentä turvapaikan hakijaa. Ruokasalissa ei tapahtumahetkellä ollut ketään.

Salon poliisi tutkii tapausta tuhotyönä, ja poliisin mukaan teon taustalla saattaa olla rasistinen motiivi. Poliisi kertoo myös, että rakennuksen omistajien, vuokralaisten ja naapurien välillä on ollut kiistaa. Nikkolan mukaan keskuksessa ei ole aiemmin tapahtunut vastaavaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme