Mainos
Mainos

Vastasyntyneiden tuberkuloosirokotetta taas saatavilla

Vastasyntyneiden vauvojen rokottaminen tuberkuloosia vastaan voitiin aloittaa vajaan viikon mittaisen keskeytyksen jälkeen uudelleen tänään. Suomeen saatiin tanskalaista rokotetta, joka vastaa pääasialliselta koostumukseltaan meillä aiemmin käytettyä rokotetta.

Katkoksen vuoksi rokottamatta jääneet lapset rokotetaan joko synnytyssairaalassa tai terveyskeskuksissa. Asiasta tiedotetaan vanhemmille kullakin paikkakunnalla erikseen. Rokotukset jouduttiin keskeyttämään viime viikolla, kun Suomessa käytetyn rokotteen valmistaja veti rokotteensa pois markkinoilta siinä ilmenneiden säilyvyysongelmien vuoksi.

Nyt Suomeen saatua rokotetta ei ole aiemmin käytetty Suomessa. Se on Kansanterveyslaitoksen mukaan kuitenkin osoittautunut turvalliseksi ja tehokkaaksi. Esimerkiksi muissa pohjoismaissa se on ollut laajassa käytössä jo runsaan parin vuosikymmenen ajan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme