Mainos
Mainos

Vastavalmistuneet halutaan suoraan töihin harjoittelun sijaan

Vastavalmistuneiden asemaa työmarkkinoilla yritetään parantaa uusilla keinoilla.

Työelämävalmennus, työharjoittelu ja työkokeilu on yhdistetty uudenlaiseksi työkokeiluksi. Se on vastavalmistuneiden sijasta suunnattu uutta ammattia etsiville.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrotaan, että työkokeilua ei ole tarkoitus käyttää työkokemuksen hankkimiseen, kuten aiemmin työelämävalmennusta on käytetty. Tavoitteena on saada vastavalmistuneet suoraan töihin.

Vastedes heidän työllistymistään tuetaan henkilökohtaisella työvälityksellä, työnhakuvalmennuksella tai palkkatuella.

– Palkkatuen edellytyksiä laajennettiin, jotta yritykset voisivat nykyistä helpommin palkata muun muassa nuoria työsuhteisiin, sanoo ylitarkastaja Tiina Korhonen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Palkkatuki myönnetään työnantajalle uuden työntekijän rekrytoinnin tukemiseksi. Henkilö saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työelämävalmennuksessa työtä on tehty työttömyysetuudella.

Korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestössä Akavassa muutosta pidetään hyvänä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot