Mainos
Mainos

Vastavalmistuneiden insinöörien työtilanne elpyy

Viime vuonna valmistuneista insinööreistä yhdeksän kymmenestä oli huhtikuussa siirtynyt työelämään.

Vastavalmistuneiden insinöörien työmarkkinatilanne näyttää kääntyneen parempaan suuntaan.

Viime vuonna valmistuneista insinööreistä oli tämän vuoden huhtikuussa työelämässä 90 prosenttia, käy ilmi Insinööriliiton tutkimuksesta. Kaksi kolmesta aloitti työuransa vakituisessa työsuhteessa. Määräaikaisena työskenteli aiempien vuosien tapaan noin joka neljäs.

Elpynyt tilanne näkyy etenkin työttömänä tai työllisyyskoulutuksessa olleiden osuuden laskuna. Heillä työttömyys on lähes puolittunut viime vuodesta. Parhaimmalta työtilanne näytti rakennus- ja konetekniikan insinööreillä.

Kyselyä tehtäessä huhtikuussa vastavalmistuneiden insinöörien työura oli maksimissaan kestänyt vasta hieman reilun vuoden. Osalla valmistumisesta oli kulunut vasta muutamia kuukausia, jolloin työnhakukin saattoi olla vielä kesken.

Neljä viidestä kyselyyn vastanneesta insinööristä oli työllistynyt kahdessa kuukaudessa valmistumisesta, kolme neljästä työskenteli ensimmäisessä työpaikassaan ja neljännes oli vaihtanut työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot