Mainos
Mainos

VATT: Nuorten työllisyystilanne luultua parempi – vaikeita aikoja edessä

Nuorison työllisyystilanne on parempi kuin julkinen keskustelu antaa ymmärtää, tiedottaa Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT.

VATTin raportin mukaan alle 20-vuotiaiden työttömien osuus on vajaat kaksi prosenttia koko ikäryhmän väestöstä. Vastaava luku on kuusi prosenttia 20–24-vuotiaissa.

Virallisella työttömyysasteella mitattuna ongelma näyttää dramaattiselta, VATT kirjoittaa. Tämä johtuu siitä, että yleensä työttömien nuorten määrä suhteutetaan työvoimaan kuuluviin nuoriin. Luku sisältää myös päätoimisia opiskelijoita.

Viime vuonna alle 20-vuotiaiden suomalaisten virallinen työttömyysaste oli 30 prosenttia ja 20–24-vuotiaiden melkein 20 prosenttia.

VATT huomauttaa raportissaan, että myönteinen työllisyyskehitys on taittunut nuorilla, mikä tarkoittaa vaikeita aikoja työmarkkinoille hakeutuville.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot