Mainos
Mainos

Vattenfallin uusi tarjous kiinnostaa kuntia

Vattenfall Oy:n Savon Voima Oy:stä tekemä uusi ostotarjous herättää kiinnostusta omistajakunnissa, vaikka maakunnassa on yhteisesti päätetty edetä kohti ns. fuusiomallia.

Ylen Radio Savon tekemän kyselyn mukaan fuusiolla on kannatusta 15 kunnassa ja Vattenfallille myynnillä 14 kunnassa. Puntit ovat kutakuinkin tasan myös silloin, jos kannatusta mitataan kuntien osakeomistuksen pohjalta. Radio haastatteli kuntien luottamushenkilöitä tänään.

Vattenfallin ostotarjoukset on hylätty kunnissa kahteen otteeseen, viime kesänä ja syyskuussa. Syyskuussa enemmistö kunnista asettui tukemaan Savon Voiman ja Kuopion Energian yhdistämistä. Omistajakuntien työryhmä julkistaa huomenna oman suosituksensa siitä, kuinka fuusio voitaisiin toteuttaa.

-Uusi tarjous ei vaikuta meidän tehtävään lainkaan. Meillä on omistajien valtuutus selvittää fuusiota, kertoo työryhmän puheenjohtaja Kari Virranta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme