Mainos
Mainos

Vauhtia sosiaaliturvaa koskevien valitusten käsittelyyn

Sosiaaliturvaa koskevien valitusten käsittelyä aiotaan vauhdittaa. Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnalle on tarkoitus antaa lisää voimavaroja ja toisaalta osa valituksista voidaan ratkaista nykyistä pienemmällä kokoonpanolla.

Apulaisoikeuskansleri havaitsi helmikuussa muutoksenhakulautakunnan toiminnassa epäkohtia, jotka heikentävät muutoksenhakijoiden oikeusturvaa. Viime vuonna lautakuntaan tuli ratkaistavaksi 24 700 asiaa. Nykyisin valituksen käsittely kestää keskimäärin 13 kuukautta, joka on kohtuuttoman pitkä aika.

Sosiaali- ja terveysministeriö on yhdessä sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan kanssa etsinyt keinoja, joilla valitusten käsittelyajat saataisiin lyhenemään. Se katsoo, että erityisesti pitäisi kiinnittää huomiota johtamiseen, henkilöstön koulutukseen sekä työilmapiirin parantamiseen. Lautakunta tarvitsee myös lisää henkilöstöä valitusten käsittelyyn.

Hallitus antanee eduskunnalle toukokuussa 2008 lakiesityksen, jossa ehdotetaan toimenpiteitä lautakunnan työn tehostamiseksi.

Muutoksenhakulautakuntaan valitetaan Kansaneläkelaitoksen päätöksistä lukuun ottamatta opintotuki- ja työttömyysturva-asioita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot