Mainos
Mainos

Vauvaperheet, muistakaa: RS-viruksen epidemia-aika alkaa

Vauvaikäisten lasten vanhempia muistutetaan RS-virustartuntaa ennalta ehkäisevien toimien tärkeydestä. RS-virusinfektio on isoilla lapsilla ja terveillä aikuisilla melko lievä sairaus, mutta vauvoille se voi aiheuttaa pahimmillaan tehohoitoa sairaalassa vaativan keuhkokuumeen tai keuhkoputkentulehduksen.

Alkavasta talvesta odotetaan pisaratartuntana leviävän RS-virusinfektion epidemia-aikaa. Keskosvanhempien yhdistys ja Helsingin yliopistollisen keskussairaalan Lastenklinikka kehottavat vauvojen vanhempia pitämään huolta hyvästä käsihygieniasta perheessä. Lieväänkään hengitystieinfektioon sairastuneen ei tulisi vierailla vauvaperheessä.

Ennakoivat toimet tartuntariskin vähentämiseksi ovat tärkeitä, sillä RS-virusinfektioon ei ole varsinaista parantavaa lääkettä. Oireita voidaan lievittää kuume- tai astmalääkityksellä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme