Mainos
Mainos

Vauvauutisia! Seitsemän metsäpeuran vasaa syntyi eläintarhoille – tässä köllöttää vastasyntynyt Kaarna

Suomen eläintarhat ovat saaneet keväällä seitsemän metsäpeuran vasaa. Nyt syntynyt Kaarna-vasa pääsee ennen pitkää asumaan kansallispuistoon osana palautusohjelmaa, Korkeasaari kertoo tiedotteessaan.

Toukokuun aikana useissa Suomen eläintarhoissa on nähty perheenlisäystä. Korkeasaari kertoo, että eläintarhaan syntyi aivan hiljattain metsäpeuran vasa Kaarna.

Korkeasaari julkaisi kuvan vastasyntyneestä metsäpeuran vasasta.

– Muutaman päivän ikäisen vasan elämä keskittyy vielä nukkumiseen ja syömiseen, eläintarhan tiedotteessa luonnehditaan.

Metsäpeura metsästettiin Suomesta sukupuuttoon

Korkeasaaren mukaan nyt syntyneet pienokaiset siirretän noin 1,5-vuotiaina luontoon. Tämä on osa luontoonpalautushanketta, jossa Seitsemisen ja Lauhanvuoren kansallispuistoihin lopulta vapautetaan muutaman kymmenen yksilön metsäpeuralaumat.

Metsäpeura ehdittiin metsästää Suomesta sukupuuttoon vuoden 1910-lopulla. Laji palasi kuitenkin itärajalta Suomeen muutama vuosikymmen myöhemmin ja nykyisin Suomessa on yli 4500 yksilöä, joista yli parituhatta asuu Kainuussa ja Suomenselän keskiosissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme