Mainos
Mainos

Vauvoihin kohdistuvaa väkivaltaa salaillaan Suomessa

Pikkulasten kokema väkivalta jää Suomessa usein piiloon. Ensi- ja turvakotien liiton mukaan sairaalahoitoon tulee vain pieni osa pahoinpidellyistä vauvoista ja suuri osa tapauksista ei koskaan päädy terveydenhuollon virallisiin tilastoihin.

Liiton puhelinkyselyn mukaan kahdeksassa suomalaisessa sairaalassa hoidetaan vuosittain noin 75:tä alle 1-vuotiasta vakavien pahoinpitelyvammojen vuoksi. Kuitenkin terveydenhuollon virallisissa tilastoissa on vain muutamia tapauksia vuosittain.

Varsinaisen fyysisen pahoinpitelyn lisäksi monia vauvoja kohdellaan kaltoin muun muassa laiminlyömällä hoito tai jättämällä vauva yksin. Liiton mukaan vaikein tilanne on sellaisilla vauvaperheillä, joissa vanhemmat ovat itse kokeneet väkivaltaa ja heiltä puuttuu malli lasta suojelevasta perhe-elämästä.

Liitto selvitti vauvojen vakavien pahoinpitelyvammojen yleisyyttä Helsingin, Lahden, Turun, Tampereen, Oulun, Rovaniemen, Jyväskylän ja Vaasan sairaaloiden lastenlääkäreiltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme